logo

•• Morská soľ - vedeli ste, že? ••
 

Morská soľ obsahuje toľko sodíka ako jedlá soľ. Je jedno, aká je soľ drahá, odkiaľ pochádza alebo či je vo forme zrna, kryštálu alebo vločiek – stále obsahuje sodík. Sodík vplýva na zvyšovanie krvného tlaku a zvyšuje riziko vzniku chorôb srdca.

Na trhu je množstvo výrobkov, v ktorých sa časť chloridu sodného nahrádza inými minerálmi (napr. chloridom horečnatým alebo chloridom draselným).

Tieto soli nemajú taký negatívny vplyv na zvyšovanie krvného tlaku. V prípade, že máte problémy s obličkami, konzultujte používanie týchto výrobkov so svojim lekárom.

 

Zdroj:
British Nutrition Foundation, 2013, <http://www.nutrition.org.uk/>
Preklad: Ing. Eva Kováčiková, Ing. Anna Giertlová, RNDr. Lenka Bartošová, PhD.
Tento článok je preložený z webovej stránky British Nutrition Foundation:
http://www.nutrition.org.uk/ realizáciou projektu 7. RP EuroFIR Nexus (The EuroFIR
Food Platform: Further integration, refinement and exploitation for its long-term selfsustainability) v rámci aktivít pracovnej skupiny WP5: Dissemination and communication.

 

PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...